HARDLOOPSCHEMA'S

Bij elk trainingsschema in aanloop naar een hardloopwedstrijd of afstand is het belangrijk dat de opbouw geleidelijk is en er consequent wordt getraind. Volg daarom goed het aantal geadviseerde trainingen in de week en zorg dat er voldoende rust is tussen elke training. Doe geen drie trainingen achter elkaar, maar verdeel ze over de week. Probeer ook op wisselende ondergronden te lopen. Kies eens een bospad als afwisseling voor het lopen op asfalt. Zorg ook voor goede voeding zowel voor als na de training. Eet niet te kort voor de training, maar zorg er wel voor dat je voldoende brandstof hebt om de training te volbrengen. Kijk ook bij onze voedingstips.

Elk schema is en blijft een richtlijn. Denk je dat het beter is om een bepaalde week twee keer te doen? Doe dat dan. Heb je niet kunnen trainen vanwege een ziekte of een blessure? Herhaal ook dan indien nodig een week. Probeer nooit in te lopen op het schema. Dat werkt meestal averechts en kan zorgen voor blessures. Luister goed naar je lichaam. Bij blijvende pijntjes is het handig om contact op te nemen met een fysiotherapeut

Wil jij een op maat gemaakt schema? Wil je een hardloop- en krachtanalyse op maat? Kijk dan snel op deze pagina voor een optimale voorbereiding. 

Scroll Up